Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 30. tammikuuta 2018

Seksismi kampuksella. Miesten tekemä ällö sikailuhuumori kampuksella versus 13 syytä

No niin. Yleensä en katso ällöttäviä miesten sikailuhuumoria hetkeäkään - seksismin, naisvihan ja muun esineellistämisen vuoksi. Tämä Deltajengi oli kuitenkin tärkeä leffa Homer Simpsonille joka innostui touhusta niin että meni toogassa töihin ydinvoimalaan. Tom Hulce myös mukana ja Donald Sutherland. Millähän papereilla pojat ovat opiskelemaan päässeet?

Suosittelen Netflixin sarjaa 13 syytä. 13 reasons of why kertoo itsemurhan tehneen tytön tarinan, kasettien kautta. Vikan jakson jälkeen on hieno koonti teoksen tekijöistä, ja neuvoja nuorille, erityisesti nuorille naisille, tytöille, joita kiustaan koulussa ja verkossa. Tukea saa, ja paljon.



Myös kauhusarjoissa American Horror Story ja Scream Queens viitattiin kampuksella tapahtuvaan nuorten naisten hyväksikäyttöön. American Horror Story esitti, mitä amerikkalaiset pelkäävät eniten. Eka kaudessa pelkona oli, ettei saa asua omassa kodissa. Että joku vieras tunkeutuu minun uuteen kotiini. Mutta entä jos kodissa kummittelee, ja sinä itse olet se vieras, joka tunkeutuu. Kaudella pelätään uskottomuutta, uskaltaako perhettä perustaa miehen kanssa joka hässii mitä sattuu? Siinä pelättiin myös kouluampumisia, jotka ovat amerikan arkipäivää. En laita tähän tilastoja mutta asialliset lähteet twitterissä laittavat kyllä infoa, paljonko ampumistapauksia on tehty sen ja sen jälkeen. Kampuksella on myös kauhua. Pojat ja nuoret miehet juottavat ja / tai huumaavaat tyttöjä ja naisia. Osana rituaalia, osana, että voivat.




Scream Queens oli hersyvä komediallien kauhusarja, jossa pääosassa olivat naiset. Eräänlainen vastaisku Deltajengin ja vastaavien seksistiselle imperiumille... Se näytti American Horror Shown ja Gleen ristisiitokselta - näyttelijöitä oli kummastakin sarjasta. Ja indiesta. Sekä reksinä tietenkin ansioitettu Scream Queen kirkujien kuningatar Jamie Lee Curtis. Sarja käsitteli myös seksuaalista häirintää. Myös keski-ikäisten naisten työpaikoillaan pomona tekemää häirintiää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.