Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 15. tammikuuta 2018

Huikeita naisrooleja: Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto

Bart Curlish on kääk ihana kamala ja täysin pitelemätön. Pääosassa huikea Fiona Dourif. Hurjia naisia...


Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto on kakksokaudellakin mainio sarja, jossa on huikeita naisrooleja, jotka sopivat myös cosplayhyn eli koshaamisseen, halloweenin ja vaikka mihin tutkimukseen. Kuinka tv on muuttunut. Muuttanut? Ihanaa ettei sarjoissa ole enää naisia, jotka ovat vain sivussa mahdollistajina, ja sivuroolissa, joissa vain kysyvät mieheltä, päähenkilöltä, että mitä tapahtuu. Ja vasta sitten tapahtuisi ja alkaisi mansplainaus - mansplaining, kun mies alkaa täysin turhaan selittää vaikkei kukaan kysy mielipidettään eikä neuvoaan. Hahmot, henkilöt ovat ennalta-arvaamattomia, osa biseksuaaleja, osa vetää nappia, osa on ties mitä. Diversiteettiä!






Kuvat BBC America ja Netflix, mustavalkoiset muokkaisin itse. Itse asiassa ovat infrapunakuvia.


Pinkkitukkainen Panto Trost saksineen on myös kiinnostava, ironinen hahmo. Mukavaa ja komeaa diversiteettiä, sauvoja, velhoja ja karkkivärejä tukassa... 

Ihanaa, että myös miehen roolia fantasiassa on levitetty: uljaan prinssin näköinen känädäläinen Christopher Russell on pinkkitukkainen, hän osaa keskustella, ainakin vankilan kaltereiden välistä, ja olla empaattinen. Ah. Alussa hän suuteli toista miestä... Kaunis hetki. Jos silloin ei jäänyt ikuisesti verkkokalvolle, niin nyt takuulla jää: 



kuvat tumblr ja Chrisin twitter






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.